Quinty-Bo van het Rondgaas

Grondlegster van het Bouvierhuis. Een heerlijke werkhond speuren vond ze prachtig ook het appel verder deed ze graag fietsen en zwemmen en niet te vergeten lange wandelingen. Quinty heeft een date gehad met Harvey-Enjoy van de Lagebanken de klik was prima.
Quinty werd moeder op 4-2-2007 van 4 prachtige pups.

Alisca-Balou (Enya) van de Veluwesprengen

Alisca-Balou (Enya) van de Veluwesprengen roepnaam Enya.
Een vrolijke meid die graag werkt voor haar baas, het is een hondje met veel pit en energie.
We fietsen veel met haar daarnaast vind ze speuren en manwerk een hele leuke sport.
Ze is nog jong en moet nog veel leren

Trippel-Zara van het Bouvierhuis

  Zoon van Zara en Max Een gedreven hond die graag werkt voor zijn baas, ook is hij een grote knuffelbeer. Speuren vind hij heel leuk om te doen, ook fietsen, zwemmen en sporten met zijn baas draait hij zijn poot niet voor om. Naar de dames toe is hij een gentelman en kan goed met kinderen overweg. Trippel staat ter dekking.

Zara-Quinty

  Een gedreven hond met heel veel power alleen helaas net als haar moeder niet voor de I.P.O. VZH vond ze prima ook een keer in de ring staan ging niet slecht maar ja wat moet je met een stokharige bouvier op de show. Dus we zijn gaan fietsen, zwemmen, skaten en hardlopen. Begin 2010 maakte Zara-Quinty  kennis met Max Nyra van Caya’s Home de klik was er meteen. Op 23-08-2010 werden zij trotse ouders van 8 gezonde puppen.

 

Graag willen wij ons voorstellen.

Wij zijn Ron, Rika en Renato de Bruijn.

Onze liefde voor de Bouvier is begonnen in 1982

Ron en ik waren op vakantie in Zuid-Limburg toen we in de plaatselijke krant een advertentie zagen Bouviers te koop.

We hebben een afspraak gemaakt en zijn gaan kijken, we waren ook direct verkocht, want wat waren ze mooi zwart en jawel ze hadden nog een teefje.
Op de dag dat we naar huis gingen hebben we Sheila van de Dafzichthoeve mee genomen naar Spijkenisse al waar wij toen woonden.

Sheila groeide op met speuren appel en manwerk.

Na het behalen van I.P.O. 1 raakte ik zwanger en kon er helaas maar mondjes maat getraind worden.

We zijn na de geboorte van onze dochter overgestapt op fietsen en zwemmen en dit vond Sheila ook heerlijk om te doen.

Na onze dochter hebben we nog twee zonen gekregen en zijn we nu trotse opa en oma van 8 heerlijke kleinkinderen, in de leeftijd van 15 tot 0 jaar. ons laatste kleinkind is geboren op 13-09-2017

Sheila was een trouwe vriendin en een hele lieve hond voor de kinderen.

Onze Sheila is 8 jaar geworden.
R.I.P. 1-5-1982        2-4-1991

De liefde voor Bouviers is gebleven en we hebben, nadat de kinderen uit de luiers waren, besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe teef, dit werd Quinty-Bo van het Rondgaas. Haar moeder was een werklijn teef en haar vader was Thomba van Assenrade.
Zij was de beslissing om voor een fokkers diploma te gaan en om goede stokharige met een spitse snuit op de wereld te zetten.  Dit is een heel gepuzzel, maar met geduld en goed zoeken, vind je de juiste combinatie.

We hebben 11,5 heerlijke jaren met haar gehad en 4 heerlijke puppen de kinderen en Quinty waren dol op elkaar .

Al onze honden houden net als wij van zwemmen, fietsen, hardlopen en skaten een leuk sportief en enthousiast gezin en iedereen doet mee, dat is dan ook de reden dat onze honden super sociaal zijn.

 

Veel kijk en Bouvier plezier op onze site.

 Vandaag  zal ik maar eens beginnen met een up date na een paar slopende maanden van pup verzorging en andere mee gemaakte dingen.

Op 13 oktober is Enya via de keizersnede bevallen van een flinke puppen reu, we vonden het wel jammer dat het er maar een was maar hij deed het geweldig op 29 oktober hebben we een pup opgevangen maar dit heeft helaas maar een nacht geduurd de pup was niet sterk genoeg.

Onze puppen reu Donar genaamd is op 3 december naar zijn nieuwe baas gegaan en wordt opgeleid voor PH hond. Er was helaas een klein navelbreukje aanwezig die op 16 Februari is geopereerd.

Tussendoor hebben wij de verjaardagen van mijn man, mijzelf en ons 35 jarig huwelijk gevierd op 23 november dit was een groot feest met een zwart rouw randje want de vader van mijn schoonzoon is die avond onderweg naar huis overleden. Dit had een grote impact op de familie en vrienden.

De drukte van de kerst kwam eraan, ik werk bij Sandd dus drukte met kerstkaarten en wijken overnemen. 

In de nacht van 18/19 december moest ik naar de toilet en miste de deur van de badkamer waardoor ik een smakker maakte naar beneden, heb dus letterlijk de grond onder mijn voeten weg voelen glijen. Ik ben slecht terecht gekomen en heb mijn bovenste nekwervel gebroken. Ik kan het gelukkig allemaal nog na vertellen. Het herstel duurd lang heb een Haloframe die niet altijd prettig zit.

Wat mij het meeste tegenvalt is dat de trainingen met Enya nu even niet door mij gedaan kunnen worden terwijl ik wel weer was begonnen, mijn trainer vond het goed dat Renato onze zoon het over zou nemen want we willen wel verder met haar en in mei zijn er examens. Helaas heeft mijn trainer het te druk met werk dit neemt hij ook mee naar de club. En zijn vrouw met haar eigen honden dus Renato krijgt iemand anders die anders traint en ze samen de weg kwijt zijn. Ik vind dit wel jammer ben bang dat Enya hierdoor een grote terug val krijgt. Dan zal ikzelf als ik hersteld ben weer van vooraf aan moeten beginnen maar misschien is Enya dan wel te oud de tijd zal het leren.

 

Carnaval hebben we ook heerlijk met de kleinkinderen gevierd bij ons in de Malle Sander dit is een grote sporthal die volstaat met springkussens een draaimolen en een ballebak ook kunnen de kinderen samen met de lokale zanger karaoke zingen.

IMG-20180211-WA0010.jpg

Woensdag 21 Februari een CT-Scan gemaakt van mijn breuk nu een week duimen draaien en wachten op de uitslag, mag de Haloframe  eraf of niet.

 

Jammer nog geen gastenboek had ik wel op gehoopt ook de foto's zijn nog niet geplubliseerd door de administrator vind dit jammer hoop dat ik dit binnenkort zelf kan en hij eens de tijd neemt om dit uit te leggen. Ben toch heledagen thuis nu met de nekbreuk.

 

Enya is aan het einde van haar loopsheid dus Trippel mocht het vanmiddag weer proberen en het ging best goed, oke hij heeft de vloer gedweild maar verder gingen de commandos oke. dus ik denk dat bij Enya het ergste voorbij is.

 

 06-03-2018

mijn Haloframe is eraf met heel veel pijn aan de rechte bovenkant maar het is allemaal gelukt Ron zei al je lijk wel een speenvarker zo'n pijn deed het nu weer nek kraag om en donderdag terug voor een douche beurt.

 

08-03 2018

heerlijk gedouchd twee keer mijn haar gewassen zo vet was het heerlijk schoon nu maar wat ben ik kei kapot van alle inspanningen, lig vroeg op bed

 

09-03-2018 

heb het zwaar heel veel spierpijn zal wel van het douchen zijn kan geen kant op honden lopen ook steeds om me heen om troost te geven dat voel ik dan wel.

Heb even een dutje gedaan het gaat wel weer , Ron heeft me ingesmeerd met tocotolin en het werkt zo lekker slapen en morgen misschien iets minder spierpijn.

Dinsdag terug naar de orthopeed eerst foto en na bezoek weer een lekkere warme douch er zal van ons uit wel gepraat gaan worden over therapie dus jullie horen nog.

 

16-03-2018

Even een paar moeilijke dagen gehad met veel spierpijn maar we hebben goed nieuws de kraag mag regelmatig af en 10 april krijg ik te horen wat we gaan doen voor therapie.

 

Ook wil ik even melden dat er nieuwe foto's zijn geplaatst bij Donar

 

15-04-2018

Donar met jutte tasje (nieuw in het fotoalbum).

donar met jut tasje.jpg.

 10-4-2018 met mijn dochter naar de orthopeed geweest eerst foto's laten maken van mijn nek, alles zag er goed uit helaas is de breuk niet recht gegroeid en zal ik moeite hebben met rechts kijken( dus extra spiegel op de rechter buitenspiegel van de dokker) verder mag ik alles weer wat ik aan kan. Moet wel naar de opticien en bloed laten prikken voor mijn botontkalking ook krijg ik fysio. Over drie maanden terug komen.

 

15-5-2018 Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer,alles gaat rustig zijn gangetje we doen twee stappen vooruit en een achteruit. De botscan is ook gemaakt en ik krijg 25 mei te horen hoe alles nu is met mijn gestel.

Ik ben niet zo'n prater maar kan jullie wel vertellen dat ik ben wezen speuren met Enya gelukkig zijn de mannen mee geweest en ik heb zelf auto gereden.

Verder sta ik in dubio om een andere hondenclub te zoeken misschien iets in de buurt maar wel een club die doet wat die zegt en niet zegt wat die doet.

Zal moeilijk worden denk ik maar ben wel aan het snuffelen. De reden is dat ik door mijn val de mensen heb leren kennen van de club.

Van wild vreemde mensen krijg je kaarten, fruitmanden en bloemen van mijn club een klein kaartje maar als de voorzitter geopereerd wordt aan een liesbreuk moet daar een bos bloemen naar toe heb het idee dat ik voor hun beter dood had kunnen zijn maar nee ik heb het gered 1 op de 20 mensen die er zo vanaf komen maar ja weinig mensen hebben dat besef omdat ze ook druk met hun carriere bezig zijn en hun medemens uit het oog verliezen.

26-5-2018

Gisteren bij de Orthopeed geweest helaas is er achteruitgang in mijn osteoporose of botontkalking zit nu aan zwaardere mdicatie. Ook voor mijn spieren en slijmbeursontsteking heb ik weer zwaardere medicatie gekregen kan nu even geen auto rijden loop te zwalke als iemand die flink dronken is, maar alles moet goed komen.

Vandaag zijn Ron en ik gaan kijken bij de ph1 training van Donar wat doet hij het al goed voor een jonge hond van 7 maanden. Ook heeft hij van ons een 6 maanden cadeau gekregen een octopus gemaakt van vliestouw foto's volgen nog.

Enya was mee ze heeft ook mogen bijten was even wennen een ander pak en mouw maar ze hield wel vast dus een geslaagde dag.

 DonarOpDeClub00009.jpg

DonarOpDeClub00014.jpg